Att vintern är den tuffaste tiden på året för bilen har du garanterat koll på! Salt, grus och fukt är en dålig kombination som bygger upp en grund där lacken blir risig, bilen börjar rosta och det vill vi självklart inte ska hända.

Det bästa man kan göra är faktiskt att tvätta bilen regelbundet och det vet vi att många har ångest över, man vet att bilen behöver en tvätt men man drar ut på det för att bilen blir smutsig igen efter ett par dagar i vinterslasket.

Vad ska man göra då?
Jo, man ger bilen rätt förutsättningar för att bli lättvättad!

Ett enkelt och och väldigt effektivt sätt är att efter en noggrann tvätt använda Speed coat som utöver ökad glans ger en extremt hal och smuts-/vattenavstötande yta som gör att smutsen inte fastnar lika lätt.

I filmen nedan så ser du hur lätt det är att applicera Speed coat.

Efter att ha skyddat din bil med Speed coat så kommer du speciellt om du inte har haft ett lackskydd innan uppleva bilen betydligt mycket mer lättvättad.

Lär dig skilja på smuts och smuts

Vårt nästa heta tips är att lära sig skilja på smuts och smuts. Vi har tidigare gjort en guide som är högaktuell nu under vinterhalvåret.

När du har har tvättat bilen grundligt och skyddat den med Speed coat så kommer det nu att vara betydligt lättare att underhållstvätta bilen.

Vi rekommenderar att minst göra en underhållstvätt varannan vecka men gärna varje vecka, speciellt om du kör mycket efter saltade vägar.

Här kommer ett par tips på underhållstvättar.

Applicera Degreaser PRO upp till dörrhandtagen på hela bilen, låt verka en stund. Applicera sedan Autoclean + wax över hela bilen utan att mellanspola efter Degreaser PRO, låt verka och spola sedan noggrant av. Denna metod räcker ofta på en behandlad bil, men ibland kan det krävas att man schamponerar bilen med en svamp för att få bort den mest envisa trafikfilmen,.

Torka sedan bilen med en torkduk. Klart!

Ett alternativ till underhållstvätten ovan är att använda sig av en Foam lance, alltså att du lägger ett tjockt skum på hela bilen med hjälp av din högtryckstvätt. Vi rekommenderar då att du först lägger Degreaser PRO upp till dörrhandtagen, låter verka en stund och sedan använder du en Foam lance tillsammans med Foam clean och gärna spetsad med Autoclean + wax.

En underhållstvätt kan man räkna med tar cirka 20-30 minuter vilket du definitivt kommer ha igen i längden då smutsen och saltet inte får samma chans att gro in och börja utveckla rost och oxid. Dessutom blir det väldigt mycket roligare att tvätta när man har rätt produkter, får in snitsen och märker att det går enklare för varje gång.

En gång i månaden rekommenderar vi att du gör en mer grundlig tvätt enligt guiden “lär dig skilja på smuts och smuts”. Speed coat har en extremt bra hållbarhet gentemot arbetsinsatsen, du behöver absolut inte applicera igen vid varje tvätt men kanske vid 6-8e tvätten kan det vara dags igen beroende på hur bilen används. Vill man skydda bilen oftare eller se till att alltid ha maxad glans kan man använda sig av ett snabbvax eller en quick detailer till exempel Booster som torkstöd efter varje tvätt.

Dessa produkter nämns i guiden

-15%
464,00 kr 394,00 kr exkl. moms 315,20 kr
249,00 kr exkl. moms 199,20 kr
-15%
728,00 kr 619,00 kr exkl. moms 495,20 kr
129,00 kr exkl. moms 103,20 kr