HÄRDNINGSTID

Ett fordon behandlat med Arcticleans keramiska lackskydd behöver härda i upp till 14 dagar innan den uppnår full styrka. Under den här tiden bör man vara försiktig med hur man tvättar. Om du har möjlighet så parkera bilen i garage. Försök även att utsätta bilen för så lite pollen och andra nedfall som det går, ett bra tips är att inte parkera nära träd. Skulle du råka på att få fläckar/nedfall så torka bort omgående, använd med fördel Arcticlean – Booster och en ren microfiberduk.

TVÄTTRÅD EFTER HÄRDNINGSTIDEN

Du kommer att märka att bilen inte blir skitig på samma sätt som innan behandlingen. Då du nu har en extrem avrinning och vattenavstötande effekt så kommer nu vattnet även ta med sig smutsen. Självklart kommer din bil att bli smutsig och det bästa du kan göra är att underhållstvätta ofta. För bästa resultat så bör du tvätta bilen varje vecka för att undvika att smutsen hinner gro in i skyddet.

UNDERHÅLLSTVÄTT

Den idealiska underhållstvätten är att använda sig av en Foam lance (skumtvätt). Om du har fått asfaltsprickar vilket är vanligt på fälgar och runt hjulhus så spraya först på asfaltslösaren Arcticlean – Degreaser PRO och låt verka en stund (du behöver inte spola innan du lägger skum). Använd sedan en Foam lance tillsammans med Arcticlean – Foam clean för att täcka hela bilen i skum. Foam clean är svagt alkalisk och löser där med organisk smuts. När skummet har verkat ett par minuter så spolar du noga av med högtryckstvätt. Torka bilen torr med en för ändamålet avsedd torkduk. Granska bilen medan du torkar, hittar du t.ex. envisa flugor i fronten kan en punktinsats behövas. Om du inte har möjlighet att använda en Foam lance så byt ut det steget mot att du sprayar en svagt blandad Arcticlean Autoclean + wax över bilen och låt verkar i ca 5-10 min innan du spolar av. (låt ej produkten torka in)

VINTER-/GROVTVÄTT

Har det gått lite för länge mellan underhållstvättarna eller om det är vinter så kan en rejälare tvätt med mekanisk beröring behövas. Vi rekommenderar att du först tvättar bilen enligt stycket Underhållstvätt och därefter tvättar du med Arcticlean – Wash & gloss som är ett snällt schampoo. Spola upp en hink med varmt vatten, tillsätt Wash & gloss och tvätta sedan med en tvättsvamp/handske. Torka bilen torr med en för ändamålet avsedd torkduk.

FÄLGAR OCH FLYGROST

Speciellt fälgar blir utsatta för flygrost vilket är små metallpartiklar som fastnar hårt i lacken. Om du märker att du har små bruna/svarta prickar som varken försvinner av alkalisk avfettning (Foam clean/Autoclean + wax) eller en asfaltslösare (Degreaser PRO) så är det stor risk att det är flygrost. Använd då Arcticlean – Fallout som är en produkt som enkelt rengör fälgar och löser flygrost, den har även en färgindikator som gör att produkten färgas röd/lila när den kommer i kontakt med metall.

SJÄLVTVÄTTAR

Om du brukar tvätta i en självtvätthall så får du ofta koppla in din medhavda Foam lance och använda dina egna rengöringsprodukter. Då kan du tvätta enligt stycket Underhållstvätt. Självklart rekommenderar vi att du använder våra produkter då vi vet och kan garantera att dom fungerar tillsammans med vårt lackskydd så länge de används på rätt sätt. Om du väljer att använda produkter från andra varumärken så säkerställ att de är milda och inte innehåller några vaxprodukter. Använd aldrig borstar som finns att tillgå i en självtvätt.

PUNKTINSATSER

Alla bilar har då och då otur och utsätt för fågelspillning eller andra envisa fläckar. Här förespråkar vi Arcticlean – Booster, en snäll och mångsidig allround-produkt med rengörande egenskaper trots att det egentligen är en skyddsprodukt. Du använder enkelt Booster genom att spraya på, låta verka, gnugga lätt och torka av med en microfiberduk. Du kan även använda Booster som ett torkstöd, torka bort ev. kalkfläckar vid tvätt osv.

AUTOMATISKA BORSTTVÄTTAR

Att använda en automatisk borsttvätt kommer mer eller mindre att förstöra ditt lackskydd och är något vi bestämt avråder från.

EFTER TVÄTT

Du ska aldrig lägga ett traditionellt vax ovanpå ditt keramiska lackskydd. Däremot kan du med fördel, inte varje tvätt men lite då och då behandla bilen med Arcticlean – Top coat eller Booster för att öka på livslängden.

 

Relaterade produkter

-15%
1.146 kr 1.349 kr exkl. moms 916,80 kr
  • LÄTTAPPLICERAD
-15%
-15%
618 kr 728 kr exkl. moms 494,40 kr
  • Fun to use!